GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Nedir?

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Nedir? Nasıl Başvurulur?

GAP İdaresi tarafından düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasının ne zaman düzenlendiği, başvuru koşulları ile ilgili bilgileri bu sayfadan alabilirsiniz.

İçindekiler

• GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Nedir?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Kaç Yıldır Yapılıyor?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Kim Tarafından Yapılıyor?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Hangi İllerden Katılım Sağlanabiliyor?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Yarışma Kategorileri Nelerdir?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Kimler Katılabiliyor?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Başvuru Tarihleri Nedir?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Nasıl Başvuru Yapılır?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Değerlendirme Kriterleri Nedir?
  • GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Ödülleri Nelerdir?

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Nedir?

GAP Yeşil İnovasyon Proje yarışması, GAP İdaresi tarafından organize edilen, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerde gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği" ve "Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre" alanlarında yapılan bir proje yarışmasıdır.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Kaç Yıldır Yapılıyor?

Yarışma 2016 yılından bu yana yapılmaktadır ve 2022 yılında 5. defa yapılacaktır. 5. kez yapılan bir yarışma profesyonel olarak yoluna devam etmektedir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Kim Tarafından Yapılıyor?

Yarışma, bu sene Harran Üniversitesi adına Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) öncülüğünde, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle koordine edilmektedir. Projede Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi ve Genç STEM ekipleri tüm gönüllük faaliyetlerini yürütmektedir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Hangi İllerden Katılım Sağlanabiliyor?

Yarışmaya, GAP illerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt, Şırnak'tan katılım sağlanabilmektedir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Yarışma Kategorileri Nelerdir?

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği olmak üzere 2 tane ana kategoride yarışmalar yapılacaktır.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Kimler Katılabiliyor?

Yarışmaya, özel okullar, devlet okulları ve bilim sanat merkezlerindeki tüm ortaokul ve lise düzeindeki öğrencileri katılabilir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Başvuru Tarihleri Nedir?

Yarışmaya başvurular 1 Şubat 2022 - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacaktır. 2022 yılı için başvurular 15 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatılmıştır! Bu prestijli yarışmaya siz de vakit geçmeden başvuru yapınız.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Yarışmaya, www.urfastem.gov.tr/gapgreen adresinden başvuru yapılabilmektedir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına Değerlendirme Kriterleri Nedir?

Yarışmada; özgünlük 20 puan, Kullanılan Bilimsel Yöntem 10 puan, Projenin yapılabilirliği 10 puan, Sonuç ve Açıklık 10 Puan, Projenin Yaygın Etkisi ve Bütçesinin Uygunluğu 10 puan, Projenin Sunumu 20 puan ve Projenin Hazırlanmış Olması ve Yararlılığı 20 puan olarak değerlendirilecektir. Değerlendirme tarafsız jüriler tarafından değerlendirilecektir.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Ödülleri Nelerdir?

Yarışmada ilkokul,lise ve üniversite düzeyinde; 1. olanlara Yurtiçi Bilim Kampı + Laptop, 2. olanlara Yurtiçi Bilim Kampı + Tablet ve 3. olanlara Yurtiçi Bilim Kampı + Akıllı Saat ödül olarak verilecektir.

Kaynak: https://www.sonerisbecer.com/gap-yesil-inovasyon-proje-yarismasi

Yayın: 22.11.2022 - Güncelleme: 22.11.2022 10:03 - Görüntülenme: 136